B & B Taipaleenniemi

B&B Taipaleenniemi tarjoaa idyllistä huonemajoitusta historiallisessa miljöössä Saimaan rannalla.

B&B Taipaleenniemessä voit viettää rentouttavaa lomaa metsän siimeksessä, käydä soutelemassa ja saunoa järvenrannalla.

Lähiseutu tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa – Savonlinnaan ajat parissakymmenessä minuutissa ja Punkaharjulle sekä Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin reilussa puolessa tunnissa.

B&B Taipaleenniemi toivottaa tervetulleiksi yli 18-vuotiaat matkailijat.

Hirvaslahden leirikeskus

Hirvaslahden leirikeskus tarjoaa viihtyisät ja ajanmukaiset majoitus-, opetus- ja yöpymistilat 40 hengelle. Rippikoulujen ja monien seurakunnan leirien lisäksi leirikeskuksessa pidetään mm. lasten yökouluja sekä erilaisia perhejuhlia.

Hiukkajoen Kylätalo

Helmikuussa 2008 kyläyhdistys osti kunnalta Hiukkajoen lakkautetun koulun. Kyläyhdistys haki koulun remonttia varten uutta hankerahoitusta, jonka turvin aloitettiin sisätilojen pintaremontti sekä lämmitysjärjestelmän muutos öljylämmityksestä hakelämmitykseksi.

Kylätalolla järjestetään erilaisia kylän tilaisuuksia ja kansalaisopiston piirejä. Sitä on myös mahdollista vuokrata esimerkiksi perhejuhlia varten. Kylätalon varauksia hoitaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Väinö Sairanen (puh. 0400-341367)

Kylätaloa on mahdollista vuokrata perhejuhlia ym. yksityistilaisuuksia varten. Kulukorvaus on kyläläisille 30 e ja ulkopuolisille 50 – 100 e riippuen tilaisuuden luonteesta. Isompien tilaisuuksien osalta, kuten esim. yritystapahtumista, korvaus on sovittava erikseen hallituksen kanssa. Korvaus sisältää sähkön ja veden käytön, mutta ei esim. siivouspalvelua.

Höök

Keskellä kaunista peltomaisemaa Savonlinnan Pihlajalahdessa, n. 30 kilometrin ja 30 minuutin  ajomatkan päässä, sijaitseva Höök on suosittu juhlapaikka. Pitopalvelu ja tilausravintola Höök järjestää  tilauksesta asiakkaan toiveita noudattaen erilaisia tilaisuuksia, kuten häitä, perhe- ja sukujuhlia sekä muistotilaisuuksia. Tilausravintola sopii erinomaisesti myös yritysten, yhdistysten sekä erilaisten ryhmien virkistys- tai juhlapaikaksi.

Hotelli Pietari Kylliäisen kokoustilat

Hotelli Pietari Kylliäinen sijaitsee pääkadun varrella lähellä Olavinlinnaa. Viihtyisät ja ilmastoidut hotellihuoneet, kodikas ruokaravintola ja asiakaslähtöinen palvelu takaavat keskeisen sijainnin lisäksi onnistuneen matkan.

Hotelli Pietari Kylliäisen majoitustilat

Hotel Pietari Kylliäinen sijaitsee pääkadun varrella lähellä Olavinlinnaa. Viihtyisät ja ilmastoidut hotellihuoneet, kodikas ruokaravintola ja asiakaslähtöinen palvelu takaavat keskeisen sijainnin lisäksi onnistuneen matkan.

Ihamaniemen Maamiesseuran Talkootupa

Maamiesseuran omistama ja ylläpitämä hyväkuntoinen tapahtumapaikka.

Inkeritalo

Punkaharjulla sijaitseva ihanan tunnelmallinen, historiaa henkivä Inkeritalo toimii kokoustilana ja tilausravintolana ympäri vuoden. Hiljattain saneerattu, ainutlaatuinen hirsitalo on loistava paikka järjestää pieniä perhejuhlia, pikkujouluja, yritystilaisuuksia, kokouksia tai vaikkapa naisten iltoja.

Järjestötalo Kolomonen

Järjestötalo sijaitsee keskeisellä paikalla Savonlinnan keskustassa osoitteessa Pappilankatu 3.
Päivittäin Kolomosessa kokoontuu erilaisia järjestöjä ja toimijoita pohtimaan, tiedottamaan, toimimaan ja tekemään päivittäistä järjestötyötään.

Kokoustilojemme käyttö on mahdollista päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Arki-iltavarauksiin avaimen nouto samana päivänä klo 14 mennessä. Viikonlopun varauksiin avaimen nouto perjantaina klo 14 mennessä.

Kartanohostel AnnaCatharina

Savonlinnassa, Linnansaaren kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva Kartanohostel AnnaCatharina on idyllinen paikka, josta kattaa majoistus,- juhla -ja kokoustiloja. Hostellilla on vaiherikas historia. 1900-luvun alussa vaivaistaloksi rakennettu rakennus on kokenut muodonmuutoksen vanhainkodin kautta lämminhenkiseksi hostelliksi. Nykyään matkaajat voivat tunnelmoida laajalla piha-alueella AnnaCatharinan persoonallista historiaa.

Kerimaan saunatilat

Sylkynjärven rannalla, Kerimaan saunarannassa, on perinteisen savusaunan lisäksi kaksi eri kokoista vuokrasaunaa sekä halutessanne palju ja ulkoporeallas. Nauti löylyn hellästä hyväilystä, pulahda virkistävälle uinnille järveen tai rentoudu poreissa.  Istu ja ihaile auringonlaskua saunan terassilla. Mikään ei voita saunaelämystä järven rannalla! Saunat soveltuvat mainiosti myös pienten juhlien pitopaikaksi, kokouksiin ja kaikenlaisiin illanistujaisiin. Saunan yhteyteen voi tilata tarjoilut Kerimaasta, tutustu menuihin tästä. Juomat ja ruuat voi toki tuoda halutessaan myös itse.

Kokkolahden ”kota”

Kokkolahden_kota_kesä
Tervetuloa pitämään mieleenpainuva tilaisuus. Kokkolahden kota on ainutlaatuinen paikka. Kota sijaitsee valtatien vieressä, noin 10 km Savonrannalta Kerimäelle päin.

Aiemmin paikalla oli Kokkolahden tanssilava. Lava oli kuitenkin ajan saatossa hyvin ikääntynyt, joten eräänä pääsiäisenä pidimme kunnon pääsiäisvalkeat, kun vanhan lavan puukasa paloi. Olimme jo päättäneet, että kylälle pitää saada tila, jossa kokoontua ja työnimeksi sille tuli Kota. Kota -nimi jäi elämään; muoto on kotamainen, mutta sisätiloiltaan aivan jotain muuta. Kodalla on pidetty häitä, syntymäpäiviä, lakkiaisia, rippijuhlia, kokouksia sekä tietysti kota toimii kylän ja Oriniemen Savun tapahtumien paikkana.

Kokonsaaren tanssitalo

Kokonsaaren vierasvenesatama sijaitsee tanssitalon rannassa, vanhan yhteysaluslaiturin kupeessa.
Tanssitalon historia juontuu kaukaa. Säämingin työväenliike nosti päätään pitäjässä 1900-
luvun alussa ja kokoontumistilojen etsiminen yhdistykselle tuli ajankohtaiseksi 1920-
luvulla. Aluksi työväenyhdistyksen kokouksia pidettiin ulkotiloissa, ja vasta vuonna1951 Kokonsaaren
kokoukset voitiin pitää katetuissa tiloissa. Rakennus, joka sai nimekseen Säämingin sosiaalidemokraattisen
nuoriso-osaston Saarikansan Työväentalo, sijaitsee saaren pohjoisrannalla
vantteran männikön keskellä.

Paikka on ollut jo 1600-luvulta lähtien kesä- ja talvitien risteys. Talo
on yksinkertaisuudessaan näyttävä ja sisätiloiltaan tunnelmallinen. Interiööri on säilynyt puhdasoppisesti
50-luvun asussa vanerikasetoiduin katoin ja lakatuin lattioin. Piha-alueella sijaitsee
lipunmyyntikoju, johon on rakennettu putkaosa 1960-luvulla järjestyssääntöjen tiukentuessa.
Heppoiselta näyttävän kojun putka-osassa on pahankin pojan pysäyttävä jykevä, isoilla saranaraudoilla
varustettu ovi. Vanha laituri on sijainnut nykyisen 1987 rakennetun laiturin paikalla.
Se on ollut hirsikehikkoinen ja kivillä täytetty. Laituriin rantauduttiin ennen laivan kokka edellä.

Kylätalo Nousula

Kylätalo valmistui vuonna 1962. Talo on pinta-alaltaan 350 m2 ja tilavuudeltaan 1400 m3.
Sali on 14×10 m, korkeus 5 m. Lisäksi talossa on keittiö, kahviotila, näyttämö, artistien pukuhuone, säilytystiloja, naulakollinen eteistila, lipunmyyntikoppi tuulikaapin yhteydessä sekä talonmiehen asunto eri siivessä, sauna, lämpökeskus ym.
Vuonna 1979 valmistui laajennusosa, johon tulivat sisäwc:t.
Vuonna 2012 aloitettiin kylätalon peruskorjaus Kotiseutuliiton rahoituksella ja talkoovoimin.
http://www.anttolanseutu.fi/kuvagalleria/kategoria/kylatalo-nousula -sivulta voi katsoa kuvia talosta.

Lossiranta Lodge ja Tavis Inn kokoustilat

Lossiranta Logden Aino-sali on käytettävissänne kokoontumiseen ja juhliin.

Luola Events

Tervetuloa maailmankuulun luolastoon Punkaharjulle! Entisen taidekeskuksen tilat heräsivät eloon kesällä 2018 Luola Eventsin toimesta, joka tuo luolastoon ympäri vuoden korkeatasoisia musiikki- ja elämystapahtumia. Luolaston 1000 hengen Kalliosali ja 200 hengen ravintolasalit tarjoavat poikkeukselliset puitteet niin konsertteihin, ruokailuihin, kokouksiin ja yksityistilaisuuksiin.

Maitolaituri Kahvila&Puoti

Enonkoskella Maitolaituri Kahvila&Puoti kattaa joka päivä aamiaisen ja lounaan paikallisista raaka-aineista. Paikan tilat ja tarjoilut ovat muunneltavissa asiakkaiden toiveiden mukaisesti pieniin ja isoihin tilaisuuksiin sopiviksi.

Pystymme palvelemaan isoja ryhmiä ja meillä on A-oikeudet. Asiakaspaikkoja on yli 100, kaksi kokoustilaa ja lapsille oma leikkihuone. Hoidamme isot tai pienet juhlat ”avaimet käteen” -periaatteella tiloissamme tai valitsemissanne tiloissa esim. Kerimäen Yömyssyn juhla- ja majoitustilat varattavissa kauttamme. Tilaa meiltä suolaiset tai makeat tarjottavat helpottamaan arkea tai juhlien järjestämistä.

Majoitusliike Yömyssy

Majoitusliike Yömyssyssä majoitut helposti avariin ja yksilöllisiin huoneistoihin. Huoneistojen varustelu mahdollistaa pidempiaikaisenkin majoituksen. Isonkin perheen kanssa on helppoa ja edullista majoittua yhteen huoneistoon. Järjestämme myös kaikki elämänne juhlat lämmöllä ja ajatuksella!

Mannila Rantakatti

Punkaharjulla sijaitseva Mannila Rantakatti on osa 100 vuotta vanhaa maatilaa ja sijaitsee Suomen suurimman järven, Saimaan, rannalla. Rauhallinen paikkamme muodostaa siistin palvelukokonaisuuden ja meillä on kodinomainen tunnelma. Palveluksessasi on kolme sukupolvea samaa perhettä. Majoitusta on moneen makuun. Valinnan varaa löytyy aina hotellitasoisista huoneista aina mummolan aittahuoneisiin asti. Tai jos matkustat asuntovaunulla tai haluat nukkua teltassa, onnistuu sekin. Tai jos välttämättä haluat, niin nuku yösi vaikkapa komean omenapuun alla.

Hotelli tarjoaa paikallista ruokaa, monipuolisia vapaa-ajanpalveluja ja yksityisen rannan. Alakerrassa sijaitsevassa Rantakatti-ravintolassa tarjoillaan maistuvaa ruokaa ja paikallisia erikoisuuksia.

Mannilla Rantakatissa voit järjestää erilaisia juhlia, kokouksia ja muita kokoontumisia.

Oravi Village

Oravin kylä keskellä Saimaata on vilkas matkailukohde niin kesällä kuin talvellakin. Sijainti  Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistojen välissä houkuttelee kävijöitä monenlaisiin järviaktiviteetteihin.

Oravin kylältä, kanavan varrelta löydät kyläkaupan, Ravintola Ruukinrannan, Thai PopUp Makasiinin, Hotel Oravin, vastaanoton huviloihin ja hotelliin, välinevuokrauksen, reittiliikenteen Linnansaareen sekä safaripalvelut.

Pääkannan virkistyskeskus

Pääkanta on Pääkanta – Säätiön omistama virkistäytymisalue ja leirikeskus, joka sijaitsee Puruveden rannalla n. 6 km kirkonkylästä itään päin. Pääkannan noin 6,5 hehtaarin alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet niin leirien, koulutustilaisuuksien kuin juhlienkin järjestämiseen. Monipuoliset tilat sopivat myös pienempien tilaisuuksien järjestämiseen. Vuokraa esim. grillikota ja sauna ystävien kesken, vanha päärakennus sisarustapaamiseen jne. Tiloja vuokrataan erikseen, joten valitse tarjonnastamme sinulle sopivin yhdistelmä.

Panimoravintola Huvila

Savonlinnan keskustassa, Saimaan rannalla sijaitseva Panimoravintola Huvila tarjoaa persoonalliset puitteet erilaisten juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen ympäri vuoden. Kauniisti entisöity Huvilan talo on entinen mielisairaala. Ravintolan kanssa samoissa tiloissa toimii myös pienpanimo.

Pappilansaaren kesäkoti

Punkaharjun kesäkoti sijaitsee luonnon kauniilla paikalla Pappilansaaressa. Kesäkodilla on päärakennus ruokailu/keittiö/saniteettitiloineen.

Punkaharjun Metsästysseura, metsästysmaja

Seuran omistama metsästysmaja sijaitsee Lahnalammen rannassa. Erähenkinen metsästysmaja on sekä jäsenten että ulkopuolisten käytössä. Siellä vietetään mm. hirvipeijaisia, rantakaloja, ylioppilasjuhlia, häitä, sukukokouksia ja syntymäpäiviä. Lisäksi marjastajat, sienestäjät, metsästäjät ja kalastajat nauttivat Lahnalammen sylistä virkistyskäytössä.

Ravintola Lypsyniemi

Ravintola Lypsyniemi sijaitsee Savonlinnan Lypsyniemessä viihtyisässä ja rauhallisessa ympäristössä. Lypsyniemeen on helppo saapua niin julkisilla kuin omalla autolla. Autoille on pihassa runsaasti parkkitilaa. Valoisa yhtenäinen ravintolasali sekä kodikas  tunnelma luovat hyvät puitteet yksilöllisien tilaisuuksien järjestämiseen.

Sarukan Savusauna

Savusauna on täyden palvelun järvi-idylli Saimaalla, Savonlinnan kupeessa. Kokonsaaressa Pihlajavedellä n. 15 km Savonlinnan keskustasta.

Sijaitsee puolen tunnin automatkan päässä Savonlinnan keskustasta. Matkalla on kaksi lossia ja tietenkin kauniit saaristomaisemat. Perille pääset mukavasti veneellä tai höyrylaivalla.

Spahotel Casino kokoustilat

Spahotel Casinon kokoustiloja ovat Salonki, Aurinko, Casino ja Takkahuone sekä kaksi pienempää neuvottelutilaa. Myös ravintolatilojamme Spahotelilla sekä Wanhalla Kasinolla voidaan muuntaa kokouskäyttöön isommille kokouksille  50 – 150 henkilöön saakka.

Omien kokoustilojemme lisäksi pihapiirissämme, aivan Wanhan Kasinon vierellä, sijaitsee Savonlinnasali, joka on Savonlinnasali Oy:n hallinnoima teatteri-, konsertti- ja kokoustalo. Savonlinnasalissa pystytään järjestämään sujuvasti jopa 1500 hengen tilaisuuksia.

Spahotel Casino Veranda

Savonlinnan kauneimmissa maisemissa sijaitseva Veranda on osa tilausravintolana toimivaa Wanhaa Kasinoa. Se sopii erinomaisesti yksityistilaisuuksiin max. 70 henkilölle.

Tanhuvaara – tilausravintola

Huom! Päärakennuksen ulkopuolisiin tiloihin menun toimitus 30 €/ tilaus/ryhmä.

Alle 20 hengen ryhmille suosittelemme päivittäin katettuja lounas- ja päivälliskattauksiamme.

 

Tervastupa

Tervastupa sijaitsee n. 13 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta Koivukannan lossille johtavan Pihlajaniementien varressa. Tontilla sijaitsee hirsinen tupa eli Tervastupa, sauna, Tervaskota ja kaksi liiterirakennusta.

Tiittalan kartano

Tiittala on vuonna 1836 rakennettu empirekartano Sulkavalla, noin 45 kilometrin ja vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta. Tiittalan kartano elää kolmatta vuosisataansa uusien omistajien käsissä – uudessa ajassa, mutta vanhoja perinteitä noudattaen. Talo tuo mielenrauhaa ja viihtyvyyttä vierailleen nykyajan kiireen keskellä. Tiittala tarjoaa kartanomajoistusta, sekä juhla-ja kokoustiloja.

Villa Spirit – Retriittikeskus

VILLA SPIRIT on sinun valintasi etsiessäsi vaihtelua kiireiseen kaupunkielämään. Enonkoskella, Koloveden kansallispuiston alueen tuntumassa sijaitseva retriittikeskus tuo sinut keskelle Suomen kauneinta luontoa ja sen vesistöjä. Voit kokea ainutlaatuisen luontoyhteyden esimerkiksi patikoidessa tai vaikka meloessasi kansallispuiston vesistöissä, kalliosaarten ja -luotojen lomassa.

Päivän melonnan tai patikoinnin päätteeksi mikään ei tunnu niin hyvältä kuin sauna ja virkistävä uiminen hiekkapohjaisessa ja kirkasvetisessä järvessä.

RETRIIKKIKESKUS tarjoaa tiloja myös pienryhmille teemallisia viikonloppuja erilaisten työpajojen ja kurssien merkeissä.

Vilpunrannan sauna

Pihlajaniemellä sijaitseva Savonlinnan kristillisen opiston ylläpitämä Vilpunranta on mitä mainioin paikka erilaisilla tilaisuuksille. Samassa paketissa on oleskelutila 40 hengelle sekä suuri sauna. Lisäksi löytyy mahtavan kokoinen terassi, jossa voi järjestää vaikka tanssit. Terassilla on myös palju. Pihapiiristä löytyy lisäksi savusauna.

Wanhan Apteekin majatalo

Kerimäen kirkonkylässä, noin 20 km päässä Savonlinnan keskustasta, toimii jugendtyylisessä suuressa hirsitalossa Wanhan Apteekin majatalo. Apteekkari Lewinin vuonna 1911 rakennuttamassa talossa on täysin remontoitu aistikas ja monipuolinen juhlatila. Talo on toiminut apteekkina, pankkina, kukkakauppana ja huonekaluliikkeenä. Nykyinen omistaja, palkittu kokki Jarno Andersin, hankki sen omistukseensa v. 2015

XAMK Savonlinnan kampuksen kokoustilat

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampus tarjoaa monipuolisia tiloja laadukkaiden seminaari- ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen Savonlinnassa keskellä kaupunkia. Tilaisuuksille lisäilmettä luo Saimaan kaunis ja puhdas järvimaisema.